Świąteczna prezentacja poświęcona będzie znanym i zapomnianym potrawom serwowanych na ziemiach wschodnich dawnej Rzeczypospolitej, popularnym przepisom, książkom kucharskim kresowych autorek i autorów oraz innym ciekawostkom związanym z kresowym jadłem. Opowieść o dziczyźnie, rakach, cepelinach, cymesie, kołdunach, korowaju, kulebiaku, mamałydze i innych przysmakach będzie ilustrowana ikonografią z epoki, m.in. zdjęciami oryginalnych talerzy, talerzyków i zastawy z Kresów.
NASZA STRONA WYKORZYSTUJE PLIKI COOKIES. Informujemy, że nasz serwis internetowy korzysta z plików cookies. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez nasz serwis internetowy do Państwa urządzenia. W przeglądarce internetowej mogą Państwo samodzielnie określi ustawienia dotyczące przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych na naszej stronie plików cookies.
ZAMKNIJ